Quality of life Human Movement

Panda dinner
Het gebouw van bamboe is een project waarbij er niks verspilt wordt. De planten die voortkomen uit het project kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden zoals eten, drinken en medicijnen. Het paviljoen kan ook gezien worden als een sociaal project waar mensen kunnen samen komen en elkaar ontmoeten. Het project bevorderd dus verschillende aspecten van de Quality of life. Zo wordt de Social Wellbeing verbeterd wanneer er een plek voor ouderen is om tijd samen door te brengen. Maar ook de Development and activity van de stad ontwikkeld en zijn bewoners ontwikkeld. Het idee achter het project zal de Emotional Wellbeing stimuleren omdat het ontwerp nieuwe landbouw oplevert naast dat er ook veel bos gekapt moet worden om het gebouw te realiseren. Dit geeft voldoening omdat er bewust om wordt gegaan met de aarde.

Tree of life
Het overlijden van een dierbare heeft veel impact op de Emotional Wellbeing van de nabestaande. Het idee dat degene om wie je ontzettend veel geeft veranderd in een boom is een mooie gedachte. Bijna alle aspecten van de Emotional Wellbeing worden daarom bevorderd. Het geeft voldoening en eigenwaarde omdat je na het overlijden een mooi gebaar terug kan geven. De acceptatie van een overlijden is soms lastig, maar een fijne plek om iemand te herdenken geeft tevredenheid. Wanneer je in een negatieve stemming bent kan een wandeling door het bos met de boom van een geliefde dat wellicht veranderen.

Floating garden
Het verbouwen van je eigen groenten is een proces van veel geduld. Je weet echter wel waar je eten vandaan komt en het geeft voldoening dat je het succesvol hebt afgerond tot bijvoorbeeld een mooi rood tomaatje. De Emotional Wellbeing wordt daarmee verbeterd omdat het vertrouwen geeft in voeding en jezelf. Stel dat er in een dorp een aantal van deze projecten worden aangelegd dan veranderd ook de omgeving, Development and activity. Ook de Material Wellbeing van de bewoners verhoogd want dankzij het verbouwen van de gewassen hebben zij meer vers voedsel.

Outlive
De waarden vrijheid, mobiliteit en isolatie van de cluster ‘Outlive’ hebben betrekking op verschillende velden van het Felce & Perry Quality of life model. Mobiliteit is een onderdeel van de Physical Wellbeing, de mogelijkheid om je te verplaatsen heeft ook invloed op vrijheid. Wanneer je de mogelijkheid en vrijheid hebt om in dit geval te (over)leven waar je maar wilt geeft dat een gevoel van onafhankelijkheid. Dit heeft uiteindelijk invloed op de Emotional Wellbeing, het geeft voldoening om je eigen keuzes te maken en tevredenheid dat je ook instaat bent om op eigen benen te staan.

Algae
Het project van Blond & Bieber is betrokken met het milieu. Zij zijn betrokken met de Social Wellbeing omdat zij zich inzetten voor het verbeteren van de kledingindustrie. Zij steunen hiermee waar de modewereld in eerste instantie om draaide, kleding van hoge kwaliteit, ontworpen met een visie, geproduceerd op een eerlijke manier zonder het milieu hiermee te belasten. Wanneer de consument een kledingstuk draagt van Blond & Bieber zal de Emotional Wellbeing verbeterd worden. Het idee dat de kleding die je draagt op een milieuvriendelijke manier gemaakt zijn geeft vertrouwen, voldoening, eigenwaarde en tevredenheid. Het natuurlijke verkleuringsproces geeft een extra beleving aan het dragen de kleding.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s