Quality of life food

A pinch of salt and pepper
Bij het koken met The Food Machine is de sociale wellbeing het belangrijkste. Het innovatieve aan dit project is dat het voor koks mogelijk is nieuwe gerechten te ontwikkelen van een afstand. Dit zorgt ervoor dat zij hun beroep op een bredere manier kunnen uitoefenen. Dit levert een bijdrage hun emotionele wellbeing want het geeft voldoening.

Lets be honest
Het concept van Honest By is ontstaan vanuit social wellbeing, Bij Bruno Pieters is een sociale betrokkenheid ontstaan waardoor hij zich geroepen voelde het complexe modesysteem te veranderen. Wanneer de consument een kledingstuk draagt waarin zij vertrouwen hebben dat het 100% eerlijk geproduceerd is en de herkomst van alle producten bekend is zal hun emotionele wellbeing geprikkeld worden. Dit geeft voldoening en tevredenheid dat zij een bijdrage leveren aan een eerlijke wereld. Om een kledingstuk van deze waarde te veroorloven is natuurlijke wel genoeg materiele wellbeing nodig, want zonder inkomen is dit niet mogelijk.

Hungry?
Fotograaf Peter August constateerde dat er een onrust in de maatschappij speelde over wat fastfood voor ingrediënten bevat. Hij was sociaal betrokken met de maatschappij, social wellbeing. Met een knipoog naar de fastfood industrie presenteerde hij de stukken vlees tussen de broodjes. Op deze manier eist hij de aandacht van de maatschappij op met de hoop dat zij hun fysieke wellbeing onder de loep gaan leggen en gezonder gaan leven.

Milk moustache
Het initiatief van Sietske Monastery is sterk betrokken met de Social wellbeing. Zij zet zich in voor het behoud van melk en het belang hiervan. Zij is sociaal betrokken met de melkindustrie en wil voorkomen dat dit een massaproductie wordt. Voor zowel de ontwerper als voor de bezoekers geeft het voldoening en tevredenheid als zij erop kunnen vertrouwen dat melk van een verse en eerlijke bron komt, emotionele wellbeing.

It is alive!
Wanneer je plaats neemt in het restaurant van René Redzepi dan is dit waarschijnlijk in gezelschap van je relatie, vrienden of familie. Het consumeren van eten is vaak in combinatie van gezelschap, de Social wellbeing wordt dus gestimuleerd. Zowel de chefkok als de gasten ontwikkelen hun kennis. Als een hobby je werk wordt vervaagd de grenzen tussen leisure/hobby van ontwikkelingen en activiteiten. Voor de gasten voelt een diner in het restaurant Noma als ultieme vrijetijdsbesteding. De emotionele wellbeing wordt ook vanuit beide kanten gestimuleerd. Voor de chefkok geeft het voldoening dat hij zijn gasten een onvergetelijke avond verzorgt. Voor de gasten geeft het tevredenheid dat zij dit mochten ervaren. Voor het diner moet de Materiele wellbeing wel de conditie hebben dat er genoeg inkomen is om het te bekostigen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s