Quality of life Appearance #Herkansing

Not just a line
Plastische chirurgie kan vanuit verschillende invalshoeken van het Quality of Life model benaderd worden. Het laten doen van een ingreep bevind zich op de Emotional Wellbeing. Onzekerheid is vaak de reden waarom mensen iets aan zichzelf laten veranderen. Uiteindelijk zullen zij meer zelfvertrouwen, eigenwaarde, tevredenheid en voldoening hebben tegenover zichzelf. Het project van Minna Palmqvist heeft een sociale betrokken insteek en daarmee wordt de Social Wellbeing geraakt. Zij wil met haar ontwerpen aandacht vragen voor de onmenselijk verandering van het lichaam doormiddel van plastische chirurgie.

Shift by technology
Doordat de creaties van lucy Mcrae een hele beleving zijn wordt vooral de Emotional Wellbeing ontwikkeld. Het bezoeken van een tentoonstelling met deze technologische vernieuwingen zal een bijdrage leveren aan de stemming van de bezoekers. Ook Ontwikkeling en activiteiten zijn een onderdeel van dit project. Nieuwe technologische ontwikkelingen zullen uiteindelijk ook vertaald naar en toegepast worden op consumenten niveau.

A capsule of pink
Het doel dat Moschino voor ogen heeft is voornamelijk de Emotional Wellbeing van de consument verbeteren. Het hebben van de laatste mode items en ‘erbij horen’ speelt zich voornamelijk af op emotioneel niveau. Hiermee creëren zij status/respect wat hun vervolgens weer tevredenheid geeft. Material Wellbeing is een factor dat vereist is om dit te kunnen veroorloven. Maar het gevoel van iets bezitten zal in dit geval de beslissende factor zijn.

Society shift
Ontwerpers als Walter van Beirendock en Rick Owens willen maatschappelijke onderwerpen verwerken in hun collecties. Zij gebruiken mode als middel om onderwerpen te doorbreken en aandacht te vragen sociaal betrokken gebeurtenissen. Hiermee wordt de Social Wellbeing van de maatschappij verbeterd. Zij steunen hiermee bijvoorbeeld mensen die niet geaccepteerd worden zoals zij zijn als transgender. Maar laten ons ook nadenken over heftige gebeurtenissen en hoe wij hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren.

Biotechnology jewelry
De mode-industrie veranderd en daarom ook onze identiteit zonder dat we ons hiervan bewust zijn. De Innovators en Early majoraty pakken verandering als eerste op en zo gaat de trendstroom verder naar het einde van de golf. Doordat ook de textiel- en sieraden-industrie zich gaan verdiepen in een duurzamere toekomst, betekend dat dat de houdbaarheid van ons bestaan verlengd zal worden. Hierdoor wordt de Social Wellbeing van de mens verbeterd, het project is betrokken bij maatschappelijke belangen en steunt hiermee de gezondheid van de aarde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s