Buutvrij!

Buutvrij gelegen in de Stationsstraat (49) van Tilburg is een leuke tentje waar je terecht kunt voor heerlijke belegde broodjes, taartjes en verse sapjes. Het wordt ook wel het creatieve koffiecafé genoemd, en creatief met koffie zijn zij zeker. Aan alles wat op tafel geserveerd wordt is aandacht besteed, maar is ook biologisch en vers bereid. Een van de waarden die hun uitstralen is dat alles puur en authentiek is. De menu kaart is gezond maar experimenteren doen zij zeker door de originele gerechtjes die op de kaart staan. In samenwerking met de Design Academie is doormiddel van crowdfunding het cafétje opgezet en vormgegeven. Je kunt bij Buutvrij niet alleen lunchen maar hier zijn ook design en interieur spullen te koop, vaak ook van studenten van de Design Academie.

Het interieur is een combinatie van industrieel, vintage en Scandinavisch design. Aan de muren hangen illustraties en schilderrijtjes wat een huiselijke sfeer geeft (livingroom society). De etalage spoort al aan om een bezoekje je te brengen doordat deze volledig uit ramen bestaat waar gasten richting de straat zitten te lunchen, theeleuten of achter hun laptop werken. Er hangt In Buutvrij een aangename huiselijke sfeer waardoor je je er een klein beetje thuis gaat voelen. Ook in knusse hoekje met bankjes en kussentjes kun je er erg comfortabel zitten, net alsof je thuis lekker op de bank ploft.

Bij aankomst is de sfeer van het cafétje al te proeven in de etalage. Er staan groten krijtboorden buiten met de topper van de dag erop beschreven. Een bezoekje aan Buutvrij is op ieder moment van de dag geschikt, theeleuten met vriendinnen of je moeder, maar ook even rustig aan school werken is hier mogelijk. Deze blog post schrijf ik in Buutvrij onder het genot van een koude verse ice tea gemaakt van limoen en mint. Er zijn mensen een hapje aan het eten, en er wordt volop geklets en gelachen. Er hangt een relaxte sfeer waardoor ik me kan concentreren maar me ook welkom voel. Een dagje shoppen in Tilburg of gestrest voor een deadline voor? Dan raad ik je zeker aan eens langs te gaan bij Buutvrij om je lekker te laten verwennen.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s